Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
8GST424Gastronomide Alan Araştırmaları3+0+036

Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Bölümü / Programı Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu dersin amacı öğrencilerin disiplinler arası bakış açısıyla gastronomide alan araştırmaları konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.
Dersin İçeriği Gastronomi ve Farklı Alanlar ile ilişkisini kapsamaktadır.
Dersin Yöntem ve Teknikleri Anlatım, soru-cevap, tartışma, örnek olay
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Yok
Dersi Verenler Dr. Öğretim Üyesi Ela Nazlı KÖZ
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.

Ders Yapısı
Mühendislik Bilimleri %10
Sosyal Bilimler %30
Fen Bilimleri %10
Sağlık Bilimleri %10
Alan Bilgisi %40

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ödev 1 % 40
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Toplam :
2
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 3 42
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 2 28
Ödevler 14 3 42
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 30 30
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 6 142

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Öğrenci, literatür araştırmalarının nasıl yapılacağını bilir.
2 Öğrenci, gastronomi alanı ile ilişkili diğer bilim dalları ile sentez yapmayı öğrenir.
3 Öğrenci, gastronomi alanını disiplinler arası bakış açısıyla yorumlamayı öğrenir.
4 Öğrenci, sosyal bilimler alanı içerisinde gastronomi ve ilişkili bilim dallarında yapılan bilimsel araştırmaları yorumlar.
5 Öğrenci, fen bilimleri alanı içerisinde gastronomi ve ilişkili bilim dallarında yapılan bilimsel araştırmaları yorumlar.
6 Öğrenci, sağlık bilimleri alanı içerisinde gastronomi ve ilişkili bilim dallarında yapılan bilimsel araştırmaları yorumlar.


Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 Gastronomiye Disiplinlerarası Bakış Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
2 Gastronomi ve Tarih Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
3 Gastronomi ve Arkeoloji Gastronomi ve Antropoloji Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
4 Gastronomi ve Din Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
5 Gastronomi ve Turizm Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
6 Gastronomi ve Tarım Gastronomi ve Sürdürülebilirlik Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
7 Gastronomi ve Sağlık Gastronomi ve Beslenme & Diyetetik Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
8 ARA SINAV
9 Gastronomi ve Fizik & Kimya Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
10 Gastronomi ve Gıda Mühendisliği Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
11 Gastronomi ve Teknoloji Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
12 Gastronomi ve Turizm İşletmeciliği Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
13 Gastronomi ve Pazarlama Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
14 Gastronomi ve Muhasebe & Finans Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.
15 Gastronomi ve İnsan Kaynakları Yönetimi Güler,O.; Akdağ, G.; Kale, A. (2021). Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Detay Yayıncılık, Ankara.


Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12 P13 P14 P15 P16
Tüm 5 5 5
Ö1 5 5 5
Ö2 5 5 5 1
Ö3 5 5 5 1
Ö4 5 5 5 1
Ö5 5 5 5 1
Ö6 5 5 5 1

Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek


https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=211183&curProgID=5713&lang=tr