| Week | Topics | Study Materials | Materials | 
				| 1 | History of Spices |  | Mete, Oktay (2017) Baharatlar, Soframızın Lezzeti Ağzımızın Tadı. Alfa Kitap. | 
				| 2 | Cultivation, Harvest and Processing of Spices |  | Mete, Oktay (2017) Baharatlar, Soframızın Lezzeti Ağzımızın Tadı. Alfa Kitap. | 
				| 3 | Spices Used in International Cuisine |  | Mete, Oktay (2017) Baharatlar, Soframızın Lezzeti Ağzımızın Tadı. Alfa Kitap. | 
				| 4 | Herbs Used in Turkish Cuisine |  | Mete, Oktay (2017) Baharatlar, Soframızın Lezzeti Ağzımızın Tadı. Alfa Kitap. | 
				| 5 | Spice Blend |  | Mete, Oktay (2017) Baharatlar, Soframızın Lezzeti Ağzımızın Tadı. Alfa Kitap. | 
				| 6 | Chemical Properties of Spices |  | Mete, Oktay (2017) Baharatlar, Soframızın Lezzeti Ağzımızın Tadı. Alfa Kitap. | 
				| 7 | Sensory Properties of Spices |  | Mete, Oktay (2017) Baharatlar, Soframızın Lezzeti Ağzımızın Tadı. Alfa Kitap. | 
				| 8 | Midterm Exam |  |  | 
				| 9 | Sensory Analysis of Spices |  | Mete, Oktay (2017) Baharatlar, Soframızın Lezzeti Ağzımızın Tadı. Alfa Kitap. | 
				| 10 | Sensory Analysis of Spices |  | Mete, Oktay (2017) Baharatlar, Soframızın Lezzeti Ağzımızın Tadı. Alfa Kitap. | 
				| 11 | Spice Tastings |  | Mete, Oktay (2017) Baharatlar, Soframızın Lezzeti Ağzımızın Tadı. Alfa Kitap. | 
				| 12 | Spices for Health |  | Mete, Oktay (2017) Baharatlar, Soframızın Lezzeti Ağzımızın Tadı. Alfa Kitap. | 
				| 13 | Using Spices in Recipes |  | Mete, Oktay (2017) Baharatlar, Soframızın Lezzeti Ağzımızın Tadı. Alfa Kitap. | 
				| 14 | Using Spices in Recipes |  | Mete, Oktay (2017) Baharatlar, Soframızın Lezzeti Ağzımızın Tadı. Alfa Kitap. | 
				| 15 | Using Spices in Recipes |  |  |