Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
7GST419Türk Mutfağı II1+3+036

Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Bölümü / Programı Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Amacı Türk Mutfağının yemek kültürünü kavrayabilmektir. Yöresel mutfakların yiyecek gruplarını tanıyabilmektir. Osmanlı ve yöresel yemekleri uygulamalı olarak öğretmektir.
Dersin İçeriği Türk mutfağı ,Yöresel mutfaklar
Dersin Yöntem ve Teknikleri
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Yok
Dersi Verenler Öğr.Gör. Günay Hasdemir
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar Gürman, Ülker (1993), Mutfak ve Yemek Temel Bilgileri Ankara: Alfa Yayıncılık./Koçak, Nilüfer (1999), Yiyecek ve İçecek Yönetimi 1 İzmir: Kanyılmaz Matbası
Gürman, Ülker (1993), Mutfak ve Yemek Temel Bilgileri Ankara: Alfa Yayıncılık./Koçak, Nilüfer (1999), Yiyecek ve İçecek Yönetimi 1 İzmir: Kanyılmaz Matbası

Ders Yapısı
Sosyal Bilimler %10
Alan Bilgisi %90

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Toplam :
2
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 4 56
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 4 56
Ara Sınavlar 1 15 15
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 30 30
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 6 157

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Marmara ve Karadeniz bölgesi yemeklerini öğrenip uygular.
2 İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesi yemeklerini öğrenip uygular.
3 Ege ve Akdeniz bölgesi yemeklerini öğrenip yapar.
4 Güneydoğu Anadolu bölgesi yemekleri hakkında bilgi edinir.
5 Osmanlı Türk Mutfağı uygulamalarını öğrenir.


Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 Marmara Bölgesi Yemekleri ve Uygulamaları
2 Marmara Bölgesi Yemekleri ve Uygulamaları
3 Karadeniz Bölgesi Yemekleri ve Uygulamaları
4 Karadeniz Bölgesi Yemekleri ve Uygulamaları
5 İç Anadolu bölgesi Yemekleri ve Uygulamaları
6 İç Anadolu bölgesi Yemekleri ve Uygulamaları
7 Doğu Anadolu Bölgesi Yemekleri ve Uygulamaları
8 Ara Sınav
9 Doğu Anadolu Bölgesi Yemekleri ve Uygulamaları
10 Ege Bölgesi Yemekleri ve Uygulamaları
11 Ege Bölgesi Yemekleri ve Uygulamaları
12 Akdeniz Bölgesi Yemekleri ve Uygulamaları
13 Akdeniz Bölgesi Yemekleri ve Uygulamaları
14 Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin Yemekleri ve Uygulamaları
15 Genel tekrar


Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12 P13 P14 P15 P16
Tüm 5 3 5 5 5 5 4 5 3 4 5 4
Ö1 5 3 5 5 5
Ö2 5 3 5 5 5
Ö3 5 3 5 5 5
Ö4 5 3 5 5 5
Ö5 5 3 5 5 5

Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek


https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=211187&curProgID=5713&lang=tr