Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
8GST408Staj/Bitirme Projesi3+0+036

Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Bölümü / Programı Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Amacı Öğrencinin, bir öğretim üyesi danışmanın yol göstermesiyle dört yıllık gastronomi ve mutfak sanatları alanında edinmiş olduğu kazanımlarını bilimsel yöntemlerden yararlanarak özgün bir çalışma ile ortaya koymasını sağlamak; proje, rapor ve makale hazırlama becerisi kazandırmaktır.
Dersin İçeriği Konu araştırma, konu seçimi, alan taraması ve taslak içeriği geliştirme, içerik hazırlama, içeriğe ve bilimsel kurallara göre araştırma yapma ve rapor yazmak, raporun değerlendirilmesi, raporun teslimi ve hazırlanan raporun jüri önünde savunulması ve uygulamalı sunumları içermektedir.
Dersin Yöntem ve Teknikleri Tartışma, Anlatım, Soru-Cevap, Bireysel Çalışma, Beyin Fırtınası, Gösterip Yaptırma
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Yok
Dersi Verenler Dr. Öğretim Üyesi Ela Nazlı KÖZ AKÇADAĞ
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar AZİZ, Aysel. Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri ve Teknikleri, Nobel Yayın Dağıtım
Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri ve Teknikleri. Prof. Dr. Aysel Aziz. NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK

Ders Yapısı
Sosyal Bilimler %50
Alan Bilgisi %50

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Toplam :
2
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 3 42
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 7 98
Ara Sınavlar 1 1 1
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 1 1
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 6 142

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Öğrenci, bilimsel çalışma tasarlamayı bilir.
2 Öğrenci, kaynak taramayı, derlemeyi ve kavramsal çerçeve oluşturmayı bilir.
3 Öğrenci, hipotez kurmayı bilir, araştırma problem ve sınırlılıklarını tanımlar.
4 Öğrenci, etik kurallara ve yönergelere göre bilimsel çalışma yazmayı öğrenir.
5 Öğrenci, eleştirel bakış açısı kazanır.
6 Öğrenci, çalışmasını profesyonel-etik açıdan değerlendirir.
7 Öğrenci, bilimsel çalışmanın nasıl yürütüleceğine hakimdir.
8 Öğrenci, bilimsel bir çalışmanın nasıl sunulacağını bilir.


Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 Bitirme çalışması dersi yönergesinin incelenmesi, amacı ve işleyişi hakkında bilgi verilmesi
2 Çalışma planının yapılması ve araştırma konusunun belirlenmesi
3 Kaynak tarama hakkında bilgi verilerek, literatür taraması yapılması ve kavramsal çerçeve hazırlanması
4 Literatür taraması sonucu çalışmanın deneysel tasarımının ve metodun belirlenmesi
5 Çalışma takviminin oluşturulması
6 Çalışmaların yürütülmesi ve ilk yazım
7 Bitirme çalışması ilerleme raporu sunulması ve ara değerlendirme
8 Ara sınav
9 Eksikliklerin saptanması ve kavramsal tasarımla ilgili düzenlemelerin yapılması
10 Projenin araştırma çalışmalarının yürütülmesi
11 Teknik rapor ve tez yazımı
12 Teknik raporun derlenmesi ve tez yazımı
13 Bitirme projesi çalışmalarının sunumu
14 Bitirme projesi çalışmalarının sunumu
15 GENEL DEĞERLENDİRME


Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12 P13 P14 P15 P16
Tüm 5 5 1 2 1 5 3 3 3 3 1 5
Ö1
Ö2
Ö3
Ö4
Ö5
Ö6
Ö7
Ö8

Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek


https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=211193&curProgID=5713&lang=tr