Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Amacı
|
Bu dersin amacı, gastronominin yazılı ve görsel medyadaki yerini ortaya koymak, tartışmak ve öğretmektir. Bu ders kapsamında; kültürel miras ve gastronomi, yemeklerin sunumunda iletişimin rolü gibi konuların öğretilmesi amaçlanmaktadır.
|
Dersin İçeriği
|
Gastronomi; sinema, belgesel, tv programları, dergiler, kitaplar, yemek programları, yemek yarışma programları, internet, sosyal medyadaki yeri.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
Tartışma, Anlatım, Soru-Cevap, Bireysel Çalışma
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Doç.Dr. Nihan YARMACI GÜVENÇ
|
Dersin Yardımcıları
|
Arş.Gör. Seray Evren
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Yapısı
Sosyal Bilimler
|
%40
|
|
Alan Bilgisi
|
%60
|
|
|