Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
8GST434Gastronomi ve Medya2+0+026

Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Bölümü / Programı Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu dersin amacı, gastronominin yazılı ve görsel medyadaki yerini ortaya koymak, tartışmak ve öğretmektir. Bu ders kapsamında; kültürel miras ve gastronomi, yemeklerin sunumunda iletişimin rolü gibi konuların öğretilmesi amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği Gastronomi; sinema, belgesel, tv programları, dergiler, kitaplar, yemek programları, yemek yarışma programları, internet, sosyal medyadaki yeri.
Dersin Yöntem ve Teknikleri Tartışma, Anlatım, Soru-Cevap, Bireysel Çalışma
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Yok
Dersi Verenler Doç.Dr. Nihan YARMACI GÜVENÇ
Dersin Yardımcıları Arş.Gör. Seray Evren
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar Şengül ve Kurnaz, (2022) GASTRONOMİ VE MEDYA. Detay Yayıncılık
https://www.detayyayin.com.tr/urun/gastronomi-ve-medya

Ders Yapısı
Sosyal Bilimler %40
Alan Bilgisi %60

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Toplam :
2
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 3 42
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 4 56
Ödevler 1 25 25
Sunum/Seminer Hazırlama 1 25 25
Ara Sınavlar 1 1 1
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 1 1
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 6 150

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Gastronomi ve medya kavramlarını açıklayabilir.
2 Gastronomi ve medya ilişkisinin önemini değerlendirebilir.
3 Medya türlerini ve özelliklerini açıklayabilir.
4 Gastronomi ve medya uygulamalarına ilişkin örnek olayları değerlendirebilir.
5 Gastronomi ile ilgili medya uygulamalarını analiz edebilir.
6 Medyadaki gastronomi programlarını açıklayabilir.


Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 GASTRONOMİ VE MEDYA KAVRAMLARI İLE BU KAVRAMLARIN İLİŞKİSİ
2 GASTRONOMİ VE SİNEMA
3 GASTRONOMİ VE BELGESELLER
4 GASTRONOMİ VE TELEVİZYON YEMEK YARIŞMA PROGRAMLARI
5 GASTRONOMİ VE TELEVİZYON YEMEK PROGRAMLARI
6 GASTRONOMİ VE TELEVİZYON YEMEK PROGRAMLARI
7 GASTRONOMİ VE TELEVİZYON GEZİ PROGRAMLARI
8 VİZE
9 GASTRONOMİ VE KİTAP
10 GASTRONOMİ VE GAZETELER
11 GASTRONOMİ VE DERGİLER
12 GASTRONOMİ VE İNTERNET
13 GASTRONOMİ BLOGLARI
14 GASTTRONOMİ VE SOSYAL MEDYA
15 GENEL TEKRAR


Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12 P13 P14 P15 P16
Tüm 2 2 2 2 2 3 1 1 1 1 1 2 2 5 1 2
Ö1 5
Ö2 5
Ö3 5 3
Ö4 5 3
Ö5 5 3
Ö6 5 5

Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek


https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=211199&curProgID=5713&lang=tr