Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Ön Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Aşçılık
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Amacı
|
Avrupa ve Amerika kıtalarında mutfak kültürünü araştırarak bu mutfaklardan yemekler hazırlanması, yeni yemek reçetelerinin tasarlanması ve mesleki gelişime ilişkin faaliyetlerin yürütülmesi yeterliklerinin kazandırmak.
|
Dersin İçeriği
|
Dünya mutfak kültürü Coğrafi, tarihsel, ekonomik ve kültürel özelliklerini Avrupa ve Amerika kıtalarındaki ülkelerin mutfak kültürlerini nasıl meydana getirdiği anlamak ve bu mutfakları uygulamalar yaparak Öğrenmek.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
Anlatım, Gösterim, Uygulama. Sınav uygulamalarında yarıyıl sonu sınavına vize konuları dahil edilmektedir.
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Öğr.Gör. Huriye Zafera
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
The Professional Chef-The Culinary Instıtude of America On Cooking Culinary Fundamentals. ISBN: 978-0-470-42 135-2 AÖF Dünya Mutfakları-1
|
|
Ken Albala. 2011.Food Culture of the World Encyclopedia. ISBN: 978-0-313-37626-9 R. J. Kaufmann H. Cracknell. 1999. Practical Professional Cookery. ISBN: 9781861528735
|
|
|
|
|
|
|
|