Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Ön Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Aşçılık
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Amacı
|
Dersin amacı hamur, tatlı ve pastaların hazırlanmasında temel teorik bilgileri aktarılmak ve pratikte bu bilgiler doğrultusunda pastane ürünlerini hazırlayabilmesi ve tasarlayabilmesini sağlamak dersin temel amacını oluşturmaktadır.
|
Dersin İçeriği
|
Dersin amacına yönelik olarak bu derste öğrenciler pastacılıkta kullanılan araç ve gereçlerin kullanım yeri ve kolaylığına hâkim olmaktadır. Türk mutfağına ve uluslarlararası mutfaklara ait tatlıları, hamur yoğurma tekniklerini ve hamur ürünlerini, krema çeşitlerini ve pasta sıvama tekniklerine hâkim bilgi ve beceriye sahiptir. Bu bilgi ve beceriler doğrultusunda; hijyen kuralları dahilinde ekip çalışmasına uyum sağlama, reçeteyi doğru okuma ve kavrama, ölçümleri ve birimleri anlayarak ürün çıkartabilmektedir. Butik pastacılık konusunda yapılan çalışmalarla el becerilerini ve yaratıcılığını geliştirebilmekte ve sergileyebilmektedir.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
Anlatım (sunum) Yöntemi, Gösterme Yöntemi
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Öğr.Gör. Tuğçe CEBECİ
|
Dersi Verenler
|
Öğr.Gör. TUĞÇE CEBECİ tugce.cebeci@gedik.edu.tr
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
Çapraz, N. (2019), Her Yönüyle Pastacılık, Cinius Yayınevi. -Sönmezsoy, C. (2020), Cafe Fernando, Mundi Yayınevi. -Sözer, I. & Gülşen, B. (2015), Butik Pastacılık, Boyut Yayıncılık. -Tuğcu, D. (2018), Butik Pastacılık, Rumuz Yayınevi. -Tuğcu, D. (2019), Profesyonel Pstacılık, Rumuz Yayınevi.
|
|
Çapraz, N. (2019), Her Yönüyle Pastacılık, Cinius Yayınevi. -Sönmezsoy, C. (2020), Cafe Fernando, Mundi Yayınevi. -Sözer, I. & Gülşen, B. (2015), Butik Pastacılık, Boyut Yayıncılık. -Tuğcu, D. (2018), Butik Pastacılık, Rumuz Yayınevi. -Tuğcu, D. (2019), Profesyonel Pstacılık, Rumuz Yayınevi.
|
|
Çapraz, N. (2019), Her Yönüyle Pastacılık, Cinius Yayınevi. -Sönmezsoy, C. (2020), Cafe Fernando, Mundi Yayınevi. -Sözer, I. & Gülşen, B. (2015), Butik Pastacılık, Boyut Yayıncılık. -Tuğcu, D. (2018), Butik Pastacılık, Rumuz Yayınevi. -Tuğcu, D. (2019), Profesyonel Pstacılık, Rumuz Yayınevi.
|
|
|
|
|
Ders Yapısı
Sosyal Bilimler
|
%20
|
|
Alan Bilgisi
|
%80
|
|
|