Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
4ASC250MESLEKİ İNGİLİZCE3+0+036

Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Bölümü / Programı Aşçılık
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Amacı Dersin amacı, gastronomi alanıyla ilişkili İngilizce yazılı, görsel ve işitsel materyallerin öğrenciler tarafından anlaşılabilir hale gelmesidir.
Dersin İçeriği Ders içeriği; pişirme teknikleri, alet-ekipman tanıtımı, reçete çeşitleri, reçete okuma, ölçü birimleri, makale okuma ve gastronomi alanındaki kavramların İngilizce metinlerden okunması, yazılması ve dinlenmesini kapsamaktadır.
Dersin Yöntem ve Teknikleri Anlatım, Soru-Cevap, Örnek Olay İnceleme
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör. Tuğçe CEBECİ
Dersi Verenler Yok
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.

Ders Yapısı
Sosyal Bilimler %40
Alan Bilgisi %60

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 30
Ödev 1 % 20
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 50
Toplam :
3
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 3 42
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 3 42
Ödevler 12 3 36
Ara Sınavlar 1 10 10
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 20 20
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 6 150

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Farklı reçete çeşitlerini okuyabilir ve yazabilir.
2 Farklı pişirme tekniklerini detayları ile İngilizce açıklayabilir.
3 Mutfakta kullanılan alet ekipmanların İngilizce isimlerini bilir.
4 Farklı uluslararası ölçü birimlerini tanır ve gerekli dönüşümleri sağlayabilir.


Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 Mesleki İngilizceye Giriş Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
2 Standard recipe, US Customary Units, reading and listening Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
3 Passive voice, reading and listening Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
4 Sauteing technique, reading and listening Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
5 Recipe types, units of measurement, reading and listening Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
6 Cutting techniques, reading and listening Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
7 Grilling, Parts of knife, reading and listening Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
8 Vize sınavı
9 Food Safety, reading and listening Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
10 HACCP, reading and listening Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
11 Baking, leavening agents, reading and listening Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
12 Haute cuisine, beef cuts, reading and listening Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
13 Roasting, Maillard reaction, reading and listening Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.
14 Basting, barding, larding, reading and listening Koç, N., 2021. English for Gastronomy Students and Professional Chefs (Student Book). Detay Yayınları, Ankara.


Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12
Tüm 5 2 2 4 5 5 5 3 2 4 3 1
Ö1 5 2 2 4 5 5 5 3 2 3 3 1
Ö2 5 2 2 4 5 5 5 2 2 3 3 1
Ö3 5 2 2 4 5 5 5 2 2 5 3 1
Ö4 5 2 2 4 5 5 5 2 2 3 3 1

Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek


https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=237205&curProgID=5609&lang=tr