Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Ön Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Aşçılık
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Zorunlu
|
Dersin Amacı
|
Profesyonel mutfaklarda kullanılan uluslararası ve sektörel terimlerin doğru bir şekilde anlaşılması, kullanılması ve gerekli dil becerisinin kazandırılmasıdır.
|
Dersin İçeriği
|
Temel mutfak terimleri, mutfak ekipmanları, pişirme teknikleri ve uygulama usulleri ve servise yönelik terimler.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
Anlatım, sunum ve örnek olay gösterimi.
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Öğr.Gör. Tuğçe CEBECİ
|
Dersi Verenler
|
Yok
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
Nevin Halıcı, 2013. Açıklamalı Yemek ve Mutfak Terimleri Sözlüğü. Oğlak Yayıncılık.
|
|
Dünya Yiyecek, İçecek ve Mutfak Terimleri Sözlüğü, T.Kunt, Değişim Yayınları, 2004.
Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye), Detay Yayıncılık, 2020.
Profesyonel Aşçılık, Wayne Gisslen, Nobel Yaşam, 2019.
|
|
Dünya Yiyecek, İçecek ve Mutfak Terimleri Sözlüğü, T.Kunt, Değişim Yayınları, 2004. Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye), Detay Yayıncılık, 2020. Profesyonel Aşçılık, Wayne Gisslen, Nobel Yaşam, 2019.
|
|
|
|
|
Ders Yapısı
Sosyal Bilimler
|
%20
|
|
Alan Bilgisi
|
%70
|
|
|