Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Ön Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Zorunlu
|
Dersin Amacı
|
Bu dersin amacı, uçakta kabinde yapılan servis şekillerini ve servis için gerekli ikram ve kırtasiye malzemelerini sınıflandırabilme. Uçuş sınıfları arasındaki farkları ve uygun ikram çeşitlerini karşılaştırabilme. Uçakta günün saatlerine göre servis şekline karar verebilme. Uçakta farklı yolcu sınıflarına göre içecek ve yiyecek ikramının planlanmasını ve uygulamasını yapabilmedir.
|
Dersin İçeriği
|
İkram, kabinde servis ekipmanları ve usulleri, ikram ve servis hazırlıkları, özel yemekler, günün saatlerine göre yiyecek ve içecek servisi, yolcu niteliğine göre yiyecek ve içecek servisi, alkollü- alkolsüz içecek bilgisi, peynir bilgisi
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
Gözlem tekniği, gösteri tekniği, drama tekniği, soru cevap tekniği, problem çözme tekniği, gösterip yaptırma tekniği
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Öğr.Gör. Tunay Elüstün tunay.elustun@gedik.edu.tr
|
Dersi Verenler
|
Öğr.Gör. Tunay Elüstün tunay.elustun@gedik.edu.tr
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
THY Kabin İkram Notları
|
|
Milli Eğitim Bakanlığı MEGEP Uçakta Servis (2007), Ankara.
|
|
|
|
|
|
|
Ders Yapısı
Matematik ve Temel Bilimler
|
%10
|
|
Sosyal Bilimler
|
%20
|
|
Alan Bilgisi
|
%70
|
|
|