Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
4SAT242Su Ürünleri Pişirme Teknikleri II1+2+022

Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Bölümü / Programı Su Altı Teknolojisi
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Öğretim Şekli Yüz Yüze
Dersin Amacı Açılması istenen ders güz dönemi verilen su ürünleri pişirme teknikleri seçmeli dersinin devamı niteliğinde olup, öğrencilerin çalışma alanlarında ek meslek ve bilgi kazandırılması istenmektedir.
Dersin İçeriği Öğrenciler her hafta gerekli ekipman ve malzemeler ile aşçılık bölümü uygulama mutfağında, yaşamları boyunca görebilecekleri deniz ürünlerinin faydalarını, nasıl işlenebileceğini, nasıl tüketilmesi gerektiğini vb. bilgilere sahip olacaklardır.
Dersin Yöntem ve Teknikleri Anlatım, gösterip yaptırma tekniği, soru-cevap tekniği
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Yok
Dersi Verenler Şef Özer BİNGÖL
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ BALIKLAR ve SU ÜRÜNLERİ 811ORK046, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Adar, G., 2008, Balık-Deniz kokan 80 unutulmaz tarif, ISBN: 9759059613, 1. Baskı.
Yemek Pişirme,Leman Cılızoğlu Eryılmaz,5.Baskı
Adar, G., 2008, Balık-Deniz kokan 80 unutulmaz tarif, ISBN: 9759059613, 1. Baskı. Yemek Pişirme,Leman Cılızoğlu Eryılmaz,5.Baskı

Ders Yapısı
Sosyal Bilimler %70
Sağlık Bilimleri %20
Alan Bilgisi %10

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Toplam :
2
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 1 14 14
Ara Sınavlar 1 3 3
Uygulama 14 2 28
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 5 5
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 2 50

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Su ürünleri pişirme yöntemlerini öğrenir
2 Deniz canlılarının besin değerlerini öğrenir.
3 Deniz ürünleri saklama ve işleme yöntemlerini öğrenir.


Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 Balıkların temizlenmesi ve saklanması
2 Kabuklu deniz canlıları işleme
3 Lakerda yapımı
4 Kabuklu deniz canlıları işleme
5 Pelajik balıkları tanıma ve temizleme
6 Pelajik balıkları işleme ve pişirme
7 Pelajik balıkları işleme ve pişirme
8 Bentik balıkları tanıma ve temizleme
9 Bentik balıkları işleme ve pişirme
10 Kafadanbacaklılar ve taksonomisi
11 Kafadanbacaklılar işleme ve temizleme
12 Kafadanbacaklılar pişirme yöntemleri
13 Zehirli deniz balıkları temizleme ve işleme
14 Zehirli deniz balıkları temizleme ve işleme balık yemleri,


Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12
Ö1 1 2 3 1 1 1 1 1 2 1 2 1
Ö2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Ö3 2 1 1 3 2 2 1 1 1 1 1 2

Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek


https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=238830&curProgID=5580&lang=tr