Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Ön Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Su Altı Teknolojisi
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Öğretim Şekli
|
Yüz Yüze
|
Dersin Amacı
|
Açılması istenen ders güz dönemi verilen su ürünleri pişirme teknikleri seçmeli dersinin devamı niteliğinde olup, öğrencilerin çalışma alanlarında ek meslek ve bilgi kazandırılması istenmektedir.
|
Dersin İçeriği
|
Öğrenciler her hafta gerekli ekipman ve malzemeler ile aşçılık bölümü uygulama mutfağında, yaşamları boyunca görebilecekleri deniz ürünlerinin faydalarını, nasıl işlenebileceğini, nasıl tüketilmesi gerektiğini vb. bilgilere sahip olacaklardır.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
Anlatım, gösterip yaptırma tekniği, soru-cevap tekniği
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Şef Özer BİNGÖL
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ BALIKLAR ve SU ÜRÜNLERİ 811ORK046, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
|
|
Adar, G., 2008, Balık-Deniz kokan 80 unutulmaz tarif, ISBN: 9759059613, 1. Baskı. Yemek Pişirme,Leman Cılızoğlu Eryılmaz,5.Baskı
|
|
Adar, G., 2008, Balık-Deniz kokan 80 unutulmaz tarif, ISBN: 9759059613, 1. Baskı. Yemek Pişirme,Leman Cılızoğlu Eryılmaz,5.Baskı
|
|
|
|
|
Ders Yapısı
Sosyal Bilimler
|
%70
|
|
Sağlık Bilimleri
|
%20
|
|
Alan Bilgisi
|
%10
|
|
|