Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Beslenme ve Diyetetik
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Zorunlu
|
Dersin Öğretim Şekli
|
Yüz Yüze
|
Dersin Amacı
|
Besinlerin karbonhidrat, protein ve yağ gibi makro besin ögeleri ile enzimler, pigmentler ve lezzet veren bileşikler gibi bileşenlerinin kimyasal özelliklerinin ve üretim-tüketim sürecinde bu özelliklerde gerçekleşen değişiklikleri ve gıda sanayinde kullanılan katkı maddelerini öğretmek.
|
Dersin İçeriği
|
Çözeltiler ve kolloid sistemler; karbonhidrat, protein ve yağların yapısı, sınıflandırılması, kimyasal ve fonksiyonel özellikleri; enzimlerin yapısı, sınıflandırılması, besinlerde bulunuşları ve besin sanayiinde kullanım alanları; pigmentler ile tat ve koku bileşenlerinin özellikleri ve işlevleri
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Öğr.Gör. MERAL CANDEMİR
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
1.Campbell-Platt G. Food Science and Technology. Wiley-Blackwell, Oxford UK, 2009 2.Belitz HD.,Grosch W. Food Chemistry. Springer-Verlag Berlin Heidelberg Germany, 1999. 3.Fennema OR. Food Chemisrty. Third Ed. MarcelDekker, INC. New York, 1996
|
|
Ders notları haftalık olarak verilecektir. 1.Campbell-Platt G. Food Science and Technology. Wiley-Blackwell, Oxford UK, 2009 2.Belitz HD.,Grosch W. Food Chemistry. Springer-Verlag Berlin Heidelberg Germany, 1999. 3.Fennema OR. Food Chemisrty. Third Ed. MarcelDekker, INC. New York, 1996
|
|
Ders Notları
|
|
Vize/Final
|
Ders Yapısı
Fen Bilimleri
|
%50
|
|
Alan Bilgisi
|
%50
|
|
|