Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Ön Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Aşçılık
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Amacı
|
Ekmek ve unlu mamül çeşitlerini, Üretiminde kullanılan hammadde özelliklerini, Üretim metotlarını, Kullanılan makinelerin çalışma prensiplerini öğretmek.
|
Dersin İçeriği
|
Ekmekçilikte ve unlu mamullerde hammadde, uygulanan temel işlemler. İşlem akışındaki makine ve ekipmanların çalışma prensipleri, alternatif unlu mamuller.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
14 haftalık eğitim boyunca teorik ve pratik bilgilerin yardımıyla unlu mamüllerde ekmekçilik uygulamalarını öğrenir.
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Öğr.Gör. Huriye ZAFERA
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
Elgün, A., Ertugay, Z., (2002). Tahıl İşleme Teknolojisi, Atatürk Üniversitesi Yayınları No: 718, Erzurum Fügen Durlu-Özkaya, Serap Coşansu ve Kamuran Ayhan 2013. Her Yönüyle Gıda. SİDAS Medya Ltd.Şti. Ekmek ve Yemek Tarifleri( Dr. Gıda Mühendisi Teslime MAHMUTOĞLU )
|
|
•Ekmek Hamuru Hazırlama(Gıda Teknolojisi,Megep materyali)200 •Katkılı Ekmekler Hazırlama(Yiy.İç.Hiz.Al.2006 •Mayalı Hamurdan Ürünler Hazırlama (Yiy.İç.Hiz.Al.2012) •Milli Eğitim Bakanlığı Yayınları •AÖF ders kitabı
|
|
|
|
|
|
|
Ders Yapısı
Sosyal Bilimler
|
%0
|
|
Alan Bilgisi
|
%100
|
|
|