Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Ön Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Aşçılık
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Amacı
|
Butik pastacılık sektöründe hammadde kullanımı, kişiye özel ürün tasarımı ve yaratıcılıklarının desteklenmesi konularında bilgi birikiminin artırılması hedeflenmiştir.
|
Dersin İçeriği
|
Butik pastacılığın gelişimi, butik kurabiye hazırlama, royal icing ve stencil uygulamaları, duy kullanma ve sıkma teknikleri, boya çeşitleri ve kullanım teknikleri, şeker hamuru uygulamaları, doku ve boyama teknikleri, şeker hamurundan çiçek tasarımı, insan ve hayvan modelleme, maket pasta çalışmaları, özel gün pasta tasarımları.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
Anlatım, Sunum, Gösterim.
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Öğr.Gör. Tuğçe Cebeci tugce.cebeci@gedik.edu.tr
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
Cenk Sönmezsoy, 2020. Cafe Fernando, Mundi Yayınları.
|
|
Işıl Sözer & Berna Gürşen, 2010, Butik Pastacılık, Boyut Yayınları. Peggy Porschen, 2014, Butik Pastacılık, Remzi Kitabevi. Duygu Tuğcu, 2018, Butik Pastacılık, Rumuz Yayınları.
|
|
Işıl Sözer & Berna Gürşen, 2010, Butik Pastacılık, Boyut Yayınları. Peggy Porschen, 2014, Butik Pastacılık, Remzi Kitabevi. Duygu Tuğcu, 2018, Butik Pastacılık, Rumuz Yayınları.
|
|
|
|
|
|