Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Ön Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Aşçılık
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Amacı
|
Yemek stilistliği ve fotoğrafçılığına ilişkin temel bilgi ve becerileri kazandırmaktır. Öğrencileri profesyonel fotoğrafçılık deneyimlerinde yaratıcılıklarının geliştirilmesi ve sektörde aktif çekim yapabilecek donanıma sahip olması hedeflenmektedir.
|
Dersin İçeriği
|
Yiyecek-içeceklerin fotoğraflanmasında uygun açılarla perspektif oluşturmak, görsel estetik, yiyecek-içecek fotoğraflarının kullanım alanları, fotoğrafın tanımı, ışık, renk, yemek fotoğrafçılığında kompozisyon, fotoğraf düzenlemek ve portfolyo oluşturmak.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
Anlatım, sunum, uygulama
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Öğr.Gör. Tuğçe CEBECİ
|
Dersi Verenler
|
Tanımsız Tuba ÖZGÜLER ÖZÇAKMAK
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
Nicole Young, Food Photography: From Snapshots to Great Shots Peachpit Press, 2011. Hobday, C. Food Presentation Secrets, Firefly Books, 2010. Bellingham,Jean Ann Bybee, Food Styling for Photographers, 2008. Sabit Kalfagil, Fotoğrafın Yapısal Öğeleri ve Fotoğraf Sanatında Kompozisyon, 2014.
|
|
Nicole Young, Food Photography: From Snapshots to Great Shots Peachpit Press, 2011.
Hobday, C. Food Presentation Secrets, Firefly Books, 2010.
Bellingham,Jean Ann Bybee, Food Styling for Photographers, 2008.
Sabit Kalfagil, Fotoğrafın Yapısal Öğeleri ve Fotoğraf Sanatında Kompozisyon, 2014.
|
|
|
|
|
|
|
Ders Yapısı
Sosyal Bilimler
|
%60
|
|
Alan Bilgisi
|
%40
|
|
|