Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Dökümanlar |
1 |
Yeme-içme alışkanlıkları ve geleneklerinin gelişimi.
|
|
|
2 |
Tarihten günümüze din, siyaset, ekonomi, teknoloji ve yeme içme ilişkisi.
|
|
|
3 |
Coğrafya, İklim, toprak ve mevsimlerin yeme içmeye etkisi.
|
|
|
4 |
Çiğden pişmişe yeme-içmenin ve yiyeceğin sosyal tarihi
|
|
|
5 |
Gıdayı etkileyen toplayıcılık ve avcılık. İlk yerleşimler ve toplumun doğuşu.
|
|
|
6 |
Çiftçilik ile ortaya çıkan etler, süt ürünleri, tahıllar, sebzeler, meyveler, baharatlar ve lüks yiyeceklerin tarihi.
|
|
|
7 |
Yiyecek saklama koşullarının tarihi ve toplumsal yaşama etkileri
|
|
|
8 |
Ara Sınav
|
|
|
9 |
Ekmek ve Şarabın tarihi ve sembolik anlamları.
|
|
|
10 |
Ulusal yeme içme kültürlerinin tarih süresince gelişimi ve değişimi
|
|
|
11 |
Türk mutfak gelenek ve göreneklerinin tarihi
|
|
|
12 |
Orta Doğu mutfak geleneklerinin tarihi
|
|
|
13 |
Avrupa mutfak geleneklerinin tarihi
|
|
|
14 |
Tarih süresince gıdanın sanata dönüşümünün incelenmesi
|
|
|