| Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Dökümanlar |
| 1 |
Yeme-içme alışkanlıkları ve geleneklerinin gelişimi.
|
|
|
| 2 |
Tarihten günümüze din, siyaset, ekonomi, teknoloji ve yeme içme ilişkisi.
|
|
|
| 3 |
Coğrafya, İklim, toprak ve mevsimlerin yeme içmeye etkisi.
|
|
|
| 4 |
Çiğden pişmişe yeme-içmenin ve yiyeceğin sosyal tarihi
|
|
|
| 5 |
Gıdayı etkileyen toplayıcılık ve avcılık. İlk yerleşimler ve toplumun doğuşu.
|
|
|
| 6 |
Çiftçilik ile ortaya çıkan etler, süt ürünleri, tahıllar, sebzeler, meyveler, baharatlar ve lüks yiyeceklerin tarihi.
|
|
|
| 7 |
Yiyecek saklama koşullarının tarihi ve toplumsal yaşama etkileri
|
|
|
| 8 |
Ara Sınav
|
|
|
| 9 |
Ekmek ve Şarabın tarihi ve sembolik anlamları.
|
|
|
| 10 |
Ulusal yeme içme kültürlerinin tarih süresince gelişimi ve değişimi
|
|
|
| 11 |
Türk mutfak gelenek ve göreneklerinin tarihi
|
|
|
| 12 |
Orta Doğu mutfak geleneklerinin tarihi
|
|
|
| 13 |
Avrupa mutfak geleneklerinin tarihi
|
|
|
| 14 |
Tarih süresince gıdanın sanata dönüşümünün incelenmesi
|
|
|