Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
3ASC291Yiyecek İçecek Pazarlaması2+0+024

Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Bölümü / Programı Aşçılık
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Amacı Yiyecek içecek işletmelerinde hizmet pazarlamasına yönelik stratejilerin uygulanabilirliğini kavramak, sektör dinamiklerine uygun yaratıcı çözümler geliştirebilmek, sürdürülebilir pazarlama yaklaşımlarını benimsemek.
Dersin İçeriği
Dersin Yöntem ve Teknikleri Anlatım, Soru- cevap, Örnek Olay İncelemesi
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör. Tuğçe CEBECİ
Dersi Verenler Yok
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar Ders Kitabı, Referanslar ve/veya Diğer Kaynaklar:
Sökmen, Alptekin (2010) Yiyecekİçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, Detay Yayıncılık, Ankara 24 Değerlendirme
Pazarlama İlkeler Prof. Dr. İrfan SÜER

Ders Yapısı
Sosyal Bilimler %20
Alan Bilgisi %80

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 20
Ödev 1 % 30
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 50
Toplam :
3
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 2 28
Sınıf Dışı Ç. Süresi 12 2 24
Ödevler 3 4 12
Ara Sınavlar 1 10 10
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 20 20
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 4 94

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Yiyecek içecek işletmelerini kavrayabilme.
2 Yiyecek içecek işletmelerinin organizasyon ve yönetim yapısını kavrayabilme
3 Mutfak planlaması ve servis yapma becerisi kazanabilme.
4 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolünü kavrayabilme;


Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 Yiyecek İçecek Endüstrisi ve Yönetimi
2 Yiyecek ve İçecek İşletmeleri
3 Yiyecek İçecek Bölümü ve Organizasyon Yapısı
4 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon
5 Beslenmenin Önemi
6 Menünün Önemi
7 Servisin Önemi
8 ARA SINAV
9 Mutfak ve Yiyecek Üretim Plânlaması
10 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü
11 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü
12 Konuk ile İlişkiler ve Şikayetler ile İlgilenme
13 Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Pazarlaması
14 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Pazarlama Çalışmaları
15 GENEL TEKRAR


Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12
Tüm 5 4 3 3 3 4 2 3 3 3 3 5
Ö1 5 5 4 4 1 3 2 5 3 2 2 5
Ö2 5 5 1 3 4 5 2 2 3 3 4 5
Ö3 5 3 3 4 5 3 2 3 3 5 4 5
Ö4 5 2 2 2 3 5 2 2 2 2 3 5

Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek


https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=239990&curProgID=5609&lang=tr