Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Ön Lisans
|
Bölümü / Programı
|
İş Sağlığı ve Güvenliği
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Amacı
|
İş Sağlığı ve Güvenliği Programında öğrendiği teorik bilgileri kullanarak sektörlerde tehlikeleri , riskleri belirleme ve analiz etme
|
Dersin İçeriği
|
Üniversite ve Eğitim kurumları, Endüstriyel Mutfaklar, Konaklama Faaliyetleri, Gıda Ürünleri Üretimi, Tekstil Ve Hazır Giyim Üretim Sektörü, Kimya Ve Biyoloji Laboratuvarları, Maden Sektörü, Metal Ve Makine Sektörü, İnşaat Sektörü vb sektörler için tehlike ve risklerin belirlenmesi
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
Öğrenciler her hafta farklı bir sektöre özgü tehlike ve riskleri belirleyip rapor hazırlarlar.
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Dr. Öğretim Üyesi Emre GÜMÜŞ
|
Dersi Verenler
|
Yok
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Risk Değerlendirme Rehberleri
|
|
6331 Sayılı Kanun ve bu kapsamda çıkarılan yönetmelikler
|
|
https://www.csgb.gov.tr/isggm/hizmetlerimiz/yayinlar/
|
|
Öğrenciler her hafta farklı bir sektör ziyaretinde bulunarak gezdikleri tesisle ilgili tehlikeleri belirleyip bunların risklerini tespit edeceklerdir.
|
|
|
|