Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Dökümanlar |
1 |
Beslenme ve Besin Öğeleri
|
|
|
2 |
Besinlerin görevleri, Beslenmenin önemi, Vücudun bileşimi
|
|
|
3 |
Karbonhidratlar, (şekilleri, sindirimi ve emilmesi depolanması, kullanılması, görevleri, günlük karbonhidrat ihtiyacı, şeker dışındaki taçlandırıcılar) Gıda formları ve beslenme alışkanlıkları,sağlıklı beslenme şartları
|
|
|
4 |
Lipidler, yağların fonksiyonları, yağ ihtiyacı, yağların sindirimi, emilmesi, kanda taşınması
|
|
|
5 |
Proteinler, (proteinlerin görevleri, protein ihtiyacı, proteinlerin vücutta değerlendirilmesini etkileyen faktörler, protein kaynakları, protein değerini belirleme metotları, protein depolanması ve eksikliği)
|
|
|
6 |
Nükleik Asitler, enzimler, Hormonlar
|
|
|
7 |
vizeler
|
|
|
8 |
Enerji Metabolizması
|
|
|
9 |
Su ve Diğer İçecekler, Mineraller, sodyum, Potasyum
|
|
|
10 |
Mineraller, Demir, İyot, Magnezyum, Selenyum, Çinko, Kalsiyum, Fosfor
|
|
|
11 |
Vitaminler ve vücuttaki işlevleri, A, D, E, K, B1 vitaminleri.
|
|
|
12 |
B2 (Riboflavin), B3 (Niasin) B6, B12.
|
|
|
13 |
C Vitamini, Biotin, Kolin, İnositol, Karnitin, Pantotenik Asit.
|
|
|
14 |
finaller
|
|
|