Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Zorunlu
|
Dersin Amacı
|
Bu dersin amacı; Öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmenin sağlık üzerine etkilerini, fiziksel aktivite ve beslenmenin ideal performansa ulaşılmasında ve bazı hastalıkların kontrolündeki rolünü kavramalarını sağlamaktır.
|
Dersin İçeriği
|
Temel beslenme ilkeleri, besin öğelerinin (karbonhidrat, yağ, protein, minarel, vitamin, su vb.) organizmadaki fonksiyonları, fiziksel aktivite ve beslenme ilkeleri arasındaki ilişkiler, ergojenik besin destekleri, kilo ve kardiyovasküler hastalıkların kontrolünde beslenme ve fiziksel aktivitenin rolü ve yeme bozuklukları konularını içerir.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Öğr.Gör. Meral Candemir
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
Jeukendrup A, Gleeson M (2009). Sport Nutrition . Human Kinetics. Exercise Physiology, Mcardle,W.D., KatchF.I., Katch,V.L.,Lea and Febiger, Philadelphia Foods, Nutrition and Sports Performance,Williams, C and Devlin ,J.T.E., and FN Spon Sporda Beslenme, H. Sündüs Paker ,Gen Matbaacılık Spor ve Beslenme, Antrenör ve Sporcu El Kitabı, Güneş, Z., Bağırgan Yayınevi,Ankara . Sporcu beslenmesi konusunda yapılmış yurt içi ve dışı araştırmalar .Egzersiz ve Spor Yapanlar İçin Beslenme,Gülgün Ersoy,Nobel Yayınevi,2004
|
|
|
|
|
|
|
|
Vize/Final
|
Ders Yapısı
Sağlık Bilimleri
|
%60
|
|
Alan Bilgisi
|
%40
|
|
|