1.Yarıyıl Ders Planı
Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliGrup KoduP1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11P12P13P14P15P16
ATA101Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi IZorunlu-----------5----
GST101Gastronomiye GirişZorunlu4313332223323313
GST107Yiyecek Tarihi ve KültürüZorunlu3122132111111511
GST111BeslenmeZorunlu32--122-112-21--
İNG103İngiilizce IZorunlu-----43----2-25-
TUR101Türk Dili IZorunlu--------21------
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliGrup KoduP1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11P12P13P14P15P16
ATA102Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi IIZorunlu111111111111----
GST102Mutfak Matematiği ve TerminolojisiZorunlu1-1---2-52-22---
GST106Gıda Hijyeni ve SanitasyonuZorunlu35-2-11--2212--5
GST108Gıda Bilimi ve TeknolojisiZorunlu2---3-3--1--2---
İNG104İngilizce IIZorunlu-----3-----2-25-
TUR102Türk Dili IIZorunlu----------------
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliGrup KoduP1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11P12P13P14P15P16
GST207Profesyonel Mutfak Uygulamaları IZorunlu4--41-3-12-31---
GST209Yiyecek İçecek Yönetimi Zorunlu43-3-22343323--2
GST217Mutfak Tasarımı ve Yönetimi Zorunlu5345121535555515
GST219Gıda Tedarik Zinciri YönetimiZorunlu4413131213323311
İNG201İngilizce IIIZorunlu1112-22--1-2-35-
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliGrup KoduP1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11P12P13P14P15P16
GST208Profesyonel Mutfak Uygulamaları IIZorunlu555434555455----
GST210İçki KültürüZorunlu5222232112223322
GST214Restoran Tasarımı ve YönetimiZorunlu5335232433354222
GST218Ekmek ve Unlu MamüllerZorunlu41-44-532------3
İNG202İngilizce IVZorunlu--------------5-
5.Yarıyıl Ders Planı
Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliGrup KoduP1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11P12P13P14P15P16
GST307Pazarlama Zorunlu435113-333243321
GST321Uluslararası Mutfaklar IZorunlu5--45-5253---1-5
GST325Mesleki İngilizce IZorunlu5--5--3--2-5--5-
YDL3012.Yabancı DilZorunlu--------------5-
[G] 5.YY BÖLSEÇBölüm Seçmelisi ISeçmeli
[G] 5.YY DİSİPSEÇDisiplinlerarası Seçmeli DersSeçmeli
Gruplu Dersler
GST327Zeytin ve ZeytinyağıSeçmeli5.YY BÖLSEÇ544323223323-1--
GST329PastacılıkSeçmeli5.YY BÖLSEÇ5--42-5-353-3--5
GST331İş Sağlığı ve GüvenliğiSeçmeli5.YY BÖLSEÇ,7.YY BÖLSEÇ1,7.YY BÖLSEÇ2,7.YY BÖLSEÇ3----------------
GST335Türk Mutfak KültürüSeçmeli5.YY BÖLSEÇ,7.YY BÖLSEÇ1,7.YY BÖLSEÇ2,7.YY BÖLSEÇ35--3222------2--
GST337Türk Mutfağında TatlılarSeçmeli5.YY BÖLSEÇ5--55-53-2--2-35
GST339Şarap BilimiSeçmeli5.YY BÖLSEÇ,7.YY BÖLSEÇ1,7.YY BÖLSEÇ2,7.YY BÖLSEÇ35--23-4--32-21--
GST341Et ve Süt Ürünleri TeknolojisiSeçmeli5.YY BÖLSEÇ,7.YY BÖLSEÇ1,7.YY BÖLSEÇ2,7.YY BÖLSEÇ353-2-11--11-11--
GST421Beslenmede Özel GereksinimlerSeçmeli5.YY BÖLSEÇ,7.YY BÖLSEÇ1,7.YY BÖLSEÇ2,7.YY BÖLSEÇ351---12--11-13--
GST423Sunum ve Servis TeknikleriSeçmeli5.YY BÖLSEÇ,7.YY BÖLSEÇ1,7.YY BÖLSEÇ2,7.YY BÖLSEÇ35--4--4552-35-33
GST425Gıda ve SürdürülebilirlikSeçmeli5.YY BÖLSEÇ,7.YY BÖLSEÇ1,7.YY BÖLSEÇ2,7.YY BÖLSEÇ35312232222232311
GST429Gastronomi ve SanatSeçmeli5.YY BÖLSEÇ,7.YY BÖLSEÇ1,7.YY BÖLSEÇ2,7.YY BÖLSEÇ34---523------1--
ÜNİ080Sağlıkta Kalite ve AkreditasyonSeçmeliÜSHD,7.YY,5.YY BÖLSEÇ2231212322------
ÜNİ081İnsan Kaynakları YönetimiSeçmeli7.YY,ÜSHD,5.YY BÖLSEÇ1---------------
6.Yarıyıl Ders Planı
Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliGrup KoduP1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11P12P13P14P15P16
GST302Uluslararası Mutfaklar IIZorunlu5--4--5253---1-5
GST310Menü PlanlamaZorunlu5413353454345514
GST324Türk Mutfağı IZorunlu4355535325541-25
GST326Mesleki İngilizce Zorunlu5--52-4-------5-
YDL3022. Yabancı DilZorunlu--------------5-
[G] 6.YY BÖLSEÇBölüm Seçmelisi IISeçmeli
[G] 6.YY DİSİPSEÇDisiplinlerarası Seçmeli Ders II Seçmeli
Gruplu Dersler
GST328Gastronomide Yeni EğilimlerSeçmeli6.YY BÖLSEÇ,8.YY BÖLSEÇ1,8.YY BÖLSEÇ2,8.YY BÖLSEÇ35513251223322511
GST330Duyusal AnalizSeçmeli6.YY BÖLSEÇ53452-25-2--3---
GST332Fermantasyon TeknikleriSeçmeli6.YY BÖLSEÇ52-4--1--41--1--
GST334İstanbul Mutfağı ve Meze KültürüSeçmeli6.YY BÖLSEÇ5--14-42-4-4---5
GST336Gastronomi ve TurizmSeçmeli6.YY BÖLSEÇ,8.YY BÖLSEÇ1,8.YY BÖLSEÇ2,8.YY BÖLSEÇ35231131225133222
GST338Staj IISeçmeli6.YY BÖLSEÇ----------------
GST340Staj ISeçmeli6.YY BÖLSEÇ----------------
GST410İkram ve Etkinlik YönetimiSeçmeli6.YY BÖLSEÇ,8.YY BÖLSEÇ1,8.YY BÖLSEÇ2,8.YY BÖLSEÇ35-212325542234-2
GST420İnsan Kaynakları YönetimiSeçmeli6.YY BÖLSEÇ,8.YY BÖLSEÇ1,8.YY BÖLSEÇ2,8.YY BÖLSEÇ35-4----5---5----
GST422Yemek Fotoğrafçılığı ve StilistliğiSeçmeli6.YY BÖLSEÇ,8.YY BÖLSEÇ1,8.YY BÖLSEÇ2,8.YY BÖLSEÇ35--55-5---------
GST424Gastronomide Alan AraştırmalarıSeçmeli6.YY BÖLSEÇ,8.YY BÖLSEÇ1,8.YY BÖLSEÇ2,8.YY BÖLSEÇ35553351213424511
GST426Baharat KültürüSeçmeli6.YY BÖLSEÇ,8.YY BÖLSEÇ1,8.YY BÖLSEÇ2,8.YY BÖLSEÇ35--43-3--2--2---
GST428Sağlıklı Beslenme Seçmeli6.YY BÖLSEÇ,8.YY BÖLSEÇ1,8.YY BÖLSEÇ2,8.YY BÖLSEÇ35----5--5----5--
7.Yarıyıl Ders Planı
Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliGrup KoduP1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11P12P13P14P15P16
GST407Yiyecek İçecek Maliyet KontrolüZorunlu5-------5-------
GST419Türk Mutfağı IIZorunlu535355553454---5
[G] 7.YY BÖLSEÇ1Bölüm SeçmelisiSeçmeli
[G] 7.YY BÖLSEÇ2Bölüm SeçmelisiSeçmeli
[G] 7.YY BÖLSEÇ3Bölüm SeçmelisiSeçmeli
Gruplu Dersler
GST331İş Sağlığı ve GüvenliğiSeçmeli5.YY BÖLSEÇ,7.YY BÖLSEÇ1,7.YY BÖLSEÇ2,7.YY BÖLSEÇ3----------------
GST335Türk Mutfak KültürüSeçmeli5.YY BÖLSEÇ,7.YY BÖLSEÇ1,7.YY BÖLSEÇ2,7.YY BÖLSEÇ35--3222------2--
GST339Şarap BilimiSeçmeli5.YY BÖLSEÇ,7.YY BÖLSEÇ1,7.YY BÖLSEÇ2,7.YY BÖLSEÇ35--23-4--32-21--
GST341Et ve Süt Ürünleri TeknolojisiSeçmeli5.YY BÖLSEÇ,7.YY BÖLSEÇ1,7.YY BÖLSEÇ2,7.YY BÖLSEÇ353-2-11--11-11--
GST405Gıda MevzuatıSeçmeli7.YY BÖLSEÇ1,7.YY BÖLSEÇ2,7.YY BÖLSEÇ35545433455345--5
GST421Beslenmede Özel GereksinimlerSeçmeli5.YY BÖLSEÇ,7.YY BÖLSEÇ1,7.YY BÖLSEÇ2,7.YY BÖLSEÇ351---12--11-13--
GST423Sunum ve Servis TeknikleriSeçmeli5.YY BÖLSEÇ,7.YY BÖLSEÇ1,7.YY BÖLSEÇ2,7.YY BÖLSEÇ35--4--4552-35-33
GST425Gıda ve SürdürülebilirlikSeçmeli5.YY BÖLSEÇ,7.YY BÖLSEÇ1,7.YY BÖLSEÇ2,7.YY BÖLSEÇ35312232222232311
GST427İleri Pastacılık TeknikleriSeçmeli7.YY BÖLSEÇ1,7.YY BÖLSEÇ2,7.YY BÖLSEÇ35--45-5--------5
GST429Gastronomi ve SanatSeçmeli5.YY BÖLSEÇ,7.YY BÖLSEÇ1,7.YY BÖLSEÇ2,7.YY BÖLSEÇ34---523------1--
8.Yarıyıl Ders Planı
Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliGrup KoduP1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11P12P13P14P15P16
GST408Staj/Bitirme ProjesiZorunlu551215333315----
[G] 8.YY BÖLSEÇ1Bölüm SeçmeliSeçmeli
[G] 8.YY BÖLSEÇ2Bölüm SeçmeliSeçmeli
[G] 8.YY BÖLSEÇ3Bölüm SeçmeliSeçmeli
[G] 8.YY SERBESTSEÇSerbest SeçmeliSeçmeli
Gruplu Dersler
GST328Gastronomide Yeni EğilimlerSeçmeli6.YY BÖLSEÇ,8.YY BÖLSEÇ1,8.YY BÖLSEÇ2,8.YY BÖLSEÇ35513251223322511
GST336Gastronomi ve TurizmSeçmeli6.YY BÖLSEÇ,8.YY BÖLSEÇ1,8.YY BÖLSEÇ2,8.YY BÖLSEÇ35231131225133222
GST410İkram ve Etkinlik YönetimiSeçmeli6.YY BÖLSEÇ,8.YY BÖLSEÇ1,8.YY BÖLSEÇ2,8.YY BÖLSEÇ35-212325542234-2
GST420İnsan Kaynakları YönetimiSeçmeli6.YY BÖLSEÇ,8.YY BÖLSEÇ1,8.YY BÖLSEÇ2,8.YY BÖLSEÇ35-4----5---5----
GST422Yemek Fotoğrafçılığı ve StilistliğiSeçmeli6.YY BÖLSEÇ,8.YY BÖLSEÇ1,8.YY BÖLSEÇ2,8.YY BÖLSEÇ35--55-5---------
GST424Gastronomide Alan AraştırmalarıSeçmeli6.YY BÖLSEÇ,8.YY BÖLSEÇ1,8.YY BÖLSEÇ2,8.YY BÖLSEÇ35553351213424511
GST426Baharat KültürüSeçmeli6.YY BÖLSEÇ,8.YY BÖLSEÇ1,8.YY BÖLSEÇ2,8.YY BÖLSEÇ35--43-3--2--2---
GST428Sağlıklı Beslenme Seçmeli6.YY BÖLSEÇ,8.YY BÖLSEÇ1,8.YY BÖLSEÇ2,8.YY BÖLSEÇ35----5--5----5--
GST432Ders Dışı EtkinlikSeçmeli8.YY BÖLSEÇ1,8.YY BÖLSEÇ2,8.YY BÖLSEÇ3,8.YY SERBESTSEÇ5------------55-
GST434Gastronomi ve MedyaSeçmeli8.YY BÖLSEÇ1,8.YY BÖLSEÇ2,8.YY BÖLSEÇ35232231111122532

* İlişki düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir


https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourseMatrix.aspx?curSunit=5713&lang=tr