Gedik Meslek Yüksekokulu / Aşçılık - Dersler
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
ASC131 Temel Mutfak Uygulamaları-I 1+3+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
ASC133 Türk Mutfağı-I 1+3+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
ASC135 Gıda Hijyeni ve Güvenliği 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
ASC137 Beslenmenin Temel İlkeleri 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
IK101 KARİYER PLANLAMA 1+0+0 Zorunlu 1 Yüz Yüze
ING101 İNGİLİZCE-I 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
TUR101 TÜRK DİLİ-I 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
UNIV101 ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ 1+0+0 Zorunlu 1 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
ASC130 Menü Planlama ve Maliyet Analizi 2+1+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
ASC132 Temel Mutfak Uygulamaları-II 1+3+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
ASC134 Türk Mutfağı-II 1+3+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
ASC136 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
ATA102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
ING102 İNGİLİZCE-II 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
ISS102 İş Sağlığı ve Güvenliği 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
TUR102 TÜRK DİLİ-II 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
ASC251 KONUKLA İLETİŞİM 2+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ASC253 SERVİS VE GÖRGÜ KURALLARI 2+1+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ASC255 İlk Yardım 2+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
3.YY Mesleki Uygulamalı Seçmeli Ders - Seçmeli 5 1 Yüz Yüze
ASC261 Dünya Mutfağı 2+2+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
ASC263 Pastane Ürünleri 2+2+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
ASC267 Soğuk Mutfak 2+2+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
ASC269 Ekmekçilik 3+2+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
ASC271 Yöresel Mutfaklar 2+2+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
ASC273 Butik Pastacılık 2+2+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
ASC275 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık 2+2+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
ASC293 Markalı Dersler 2+2+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
3.YY II Mesleki Uygulamalı Seçmeli Ders - Seçmeli 5 1 Yüz Yüze
ASC261 Dünya Mutfağı 2+2+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
ASC263 Pastane Ürünleri 2+2+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
ASC267 Soğuk Mutfak 2+2+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
ASC269 Ekmekçilik 3+2+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
ASC271 Yöresel Mutfaklar 2+2+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
ASC273 Butik Pastacılık 2+2+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
ASC275 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık 2+2+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
ASC293 Markalı Dersler 2+2+0 Seçmeli 5 Yüz Yüze
3.YY IV Ortak veya Mesleki Seçmeli Ders - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
ASC277 Mutfak Planlama ve Organizasyonu 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC279 Gastronomi Turizmi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC281 İçecekler ve Özellikleri 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC283 Endüsriyel Mutfak ve Toplu Yemek Üretimi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC285 Gıda Teknolojisi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC287 Gıda Coğrafyası 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC289 Yiyecek İçecek Kültür Tarihi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC291 Yiyecek İçecek Pazarlaması 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
3.YY V Ortak veya Mesleki Seçmeli Ders - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
ASC277 Mutfak Planlama ve Organizasyonu 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC279 Gastronomi Turizmi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC281 İçecekler ve Özellikleri 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC283 Endüsriyel Mutfak ve Toplu Yemek Üretimi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC285 Gıda Teknolojisi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC287 Gıda Coğrafyası 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC289 Yiyecek İçecek Kültür Tarihi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC291 Yiyecek İçecek Pazarlaması 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
ASC250 MESLEKİ İNGİLİZCE 3+0+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
ASC252 YİYECEK İÇECEK TERMONOLOJİSİ 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
ASC400 STAJ 1+0+0 Zorunlu 8 Yüz Yüze
4.YY II Mesleki Seçmeli Ders - Seçmeli 5 1 Yüz Yüze
ASC277 Mutfak Planlama ve Organizasyonu 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC279 Gastronomi Turizmi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC281 İçecekler ve Özellikleri 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC283 Endüsriyel Mutfak ve Toplu Yemek Üretimi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC285 Gıda Teknolojisi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC287 Gıda Coğrafyası 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC289 Yiyecek İçecek Kültür Tarihi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC291 Yiyecek İçecek Pazarlaması 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC402 İşletmede Mesleki Eğitim 2+0+0 Seçmeli 24 Yüz Yüze
4.YY III Mesleki Seçmeli Ders - Seçmeli 5 1 Yüz Yüze
ASC277 Mutfak Planlama ve Organizasyonu 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC279 Gastronomi Turizmi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC281 İçecekler ve Özellikleri 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC283 Endüsriyel Mutfak ve Toplu Yemek Üretimi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC285 Gıda Teknolojisi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC287 Gıda Coğrafyası 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC289 Yiyecek İçecek Kültür Tarihi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC291 Yiyecek İçecek Pazarlaması 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
4.YY IV Ortak veya Mesleki Seçmeli Ders - Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
ASC277 Mutfak Planlama ve Organizasyonu 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC279 Gastronomi Turizmi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC281 İçecekler ve Özellikleri 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC283 Endüsriyel Mutfak ve Toplu Yemek Üretimi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC285 Gıda Teknolojisi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC287 Gıda Coğrafyası 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC289 Yiyecek İçecek Kültür Tarihi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC291 Yiyecek İçecek Pazarlaması 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30




https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourses.aspx?curSunit=5609&lang=tr