Mimarlık ve Tasarım Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları - Dersler
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2+0+0 Zorunlu 2
GST101 Gastronomiye Giriş 3+0+0 Zorunlu 6
GST107 Yiyecek Tarihi ve Kültürü 2+0+0 Zorunlu 6
GST111 Beslenme 2+0+0 Zorunlu 6
İNG103 İngiilizce I 8+0+0 Zorunlu 8
TUR101 Türk Dili I 2+0+0 Zorunlu 2
Toplam AKTS 30
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2+0+0 Zorunlu 2
GST102 Mutfak Matematiği ve Terminolojisi 2+0+0 Zorunlu 6
GST106 Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu 2+0+0 Zorunlu 6
GST108 Gıda Bilimi ve Teknolojisi 3+0+0 Zorunlu 6
İNG104 İngilizce II 8+0+0 Zorunlu 8
TUR102 Türk Dili II 2+0+0 Zorunlu 2
Toplam AKTS 30
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GST207 Profesyonel Mutfak Uygulamaları I 1+3+0 Zorunlu 7
GST209 Yiyecek İçecek Yönetimi 3+0+0 Zorunlu 5
GST217 Mutfak Tasarımı ve Yönetimi 3+0+0 Zorunlu 5
GST219 Gıda Tedarik Zinciri Yönetimi 3+0+0 Zorunlu 5
İNG201 İngilizce III 8+0+0 Zorunlu 8
Toplam AKTS 30
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GST208 Profesyonel Mutfak Uygulamaları II 1+3+0 Zorunlu 6
GST210 İçki Kültürü 2+0+0 Zorunlu 5
GST214 Restoran Tasarımı ve Yönetimi 2+0+0 Zorunlu 5
GST218 Ekmek ve Unlu Mamüller 1+3+0 Zorunlu 6
İNG202 İngilizce IV 8+0+0 Zorunlu 8
Toplam AKTS 30
5.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GST307 Pazarlama 2+0+0 Zorunlu 5
GST321 Uluslararası Mutfaklar I 1+3+0 Zorunlu 5
GST325 Mesleki İngilizce I 4+0+0 Zorunlu 4
YDL301 2.Yabancı Dil 6+0+0 Zorunlu 6
 [G] 5.YY BÖLSEÇ Bölüm Seçmelisi I - Seçmeli 6 1
 [G] 5.YY DİSİPSEÇ Disiplinlerarası Seçmeli Ders - Seçmeli 4 1
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster Gruplu Dersler
6.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GST302 Uluslararası Mutfaklar II 1+3+0 Zorunlu 4
GST310 Menü Planlama 3+0+0 Zorunlu 3
GST324 Türk Mutfağı I 1+3+0 Zorunlu 4
GST326 Mesleki İngilizce 4+0+0 Zorunlu 4
YDL302 2. Yabancı Dil 6+0+0 Zorunlu 5
 [G] 6.YY BÖLSEÇ Bölüm Seçmelisi II - Seçmeli 6 1
 [G] 6.YY DİSİPSEÇ Disiplinlerarası Seçmeli Ders II - Seçmeli 4 1
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster Gruplu Dersler
7.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GST407 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü 3+0+0 Zorunlu 6
GST419 Türk Mutfağı II 1+3+0 Zorunlu 6
 [G] 7.YY BÖLSEÇ1 Bölüm Seçmelisi - Seçmeli 6 1
 [G] 7.YY BÖLSEÇ2 Bölüm Seçmelisi - Seçmeli 6 1
 [G] 7.YY BÖLSEÇ3 Bölüm Seçmelisi - Seçmeli 6 1
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster Gruplu Dersler
8.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GST408 Staj/Bitirme Projesi 3+0+0 Zorunlu 6
 [G] 8.YY BÖLSEÇ1 Bölüm Seçmeli - Seçmeli 6 1
 [G] 8.YY BÖLSEÇ2 Bölüm Seçmeli - Seçmeli 6 1
 [G] 8.YY BÖLSEÇ3 Bölüm Seçmeli - Seçmeli 6 1
 [G] 8.YY SERBESTSEÇ Serbest Seçmeli - Seçmeli 6 1
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster Gruplu Dersler




https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourses.aspx?curSunit=5713&lang=tr