Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları - Dersler
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2+0+0 Zorunlu 2
GST101 Gastronomiye Giriş 3+0+0 Zorunlu 6
GST107 Yiyecek Tarihi ve Kültürü 3+0+0 Zorunlu 6
GST111 Beslenme 3+0+0 Zorunlu 6
İNG103 İngilizce I 8+0+0 Zorunlu 8
TUR101 Türk Dili I 2+0+0 Zorunlu 2
Toplam AKTS 30
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2+0+0 Zorunlu 2
GST102 Mutfak Matematiği ve Terminolojosi 3+0+0 Zorunlu 6
GST106 Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu 3+0+0 Zorunlu 6
GST108 Gıda Bilimi ve Teknolojisi 3+0+0 Zorunlu 6
İNG104 İngilizce II 8+0+0 Zorunlu 8
TUR102 Türk Dili II 2+0+0 Zorunlu 2
Toplam AKTS 30
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GST207 Profesyonel Mutfak Uygulamaları I 1+3+0 Zorunlu 7
GST209 Yiyecek-İçecek Yönetimi 3+0+0 Zorunlu 5
GST217 Mutfak Tasarımı ve Yönetimi 3+0+0 Zorunlu 5
GST219 Gıda Tedarik Zinciri Yönetimi 3+0+0 Zorunlu 5
İNG201 İngilizce III 8+0+0 Zorunlu 8
Toplam AKTS 30
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GST208 Profesyonel Mutfak Uygulamaları II 1+3+0 Zorunlu 6
GST210 İçki kültürü 3+0+0 Zorunlu 5
GST214 Restoran Tasarımı ve Yönetimi 3+0+0 Zorunlu 5
GST218 Ekmek ve Unlu Mamüller 1+3+0 Zorunlu 6
İNG202 İngilizce IV 6+0+0 Zorunlu 8
Toplam AKTS 30
5.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GST307 Pazarlama 3+0+0 Zorunlu 5
GST321 Uluslararası Mutfaklar I 1+3+0 Zorunlu 5
GST325 Mesleki İngilizce I 4+0+0 Zorunlu 4
YDL301 2. Yabancı Dil I 6+0+0 Zorunlu 6
[G] 5.YY Bölüm Seçmelisi ( 1 Adet ) - Seçmeli 6 1
[G] 5.YY II Disiplinlerarası Seçmeli Ders I ( 1 Adet ) - Seçmeli 4 1
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster
6.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GST302 Uluslararası Mutfaklar II 1+3+0 Zorunlu 4
GST310 Menü Planlama 3+0+0 Zorunlu 3
GST324 Türk Mutfağı I 1+3+0 Zorunlu 4
GST326 Mesleki İngilizce II 2+0+0 Zorunlu 4
YDL302 2. Yabancı Dil II 6+0+0 Zorunlu 5
[G] 6.YY Bölüm Seçmelisi II ( 1 Adet ) - Seçmeli 6 1
[G] 6.YY II Disiplinlerarası Seçmeli Ders II (1 Adet) - Seçmeli 4 1
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster
7.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GST407 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü 3+0+0 Zorunlu 6
GST419 Türk Mutfağı II 1+3+0 Zorunlu 6
[G] 7.YY Bölüm Seçmeli III ( 1 Adet ) - Seçmeli 6 1
[G] 7.YY II Bölüm Seçmelisi IV (1 Adet ) - Seçmeli 6 1
[G] 7.YY III Bölüm Seçmelisi V ( 1 Adet ) - Seçmeli 6 1
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster
8.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GST408 Bitirme Projesi 3+0+0 Zorunlu 6
[G] 8.YY Bölüm Seçmelisi IV ( 1 Adet ) - Seçmeli 6 1
[G] 8.YY II Bölüm Seçmelisi VII ( 1 Adet ) - Seçmeli 6 1
[G] 8.YY III Bölüm Seçmelisi ( 1 Adet ) - Seçmeli 6 1
[G] 8.YY IV Serbest Seçmeli ( 1 Adet ) - Seçmeli 6 1
Toplam AKTS 30
Gruplu Dersleri Göster




https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progCourses.aspx?lang=tr&curSunit=5606