Program Yeterlikleri
NoProgram Öğrenme Çıktıları: Bu programın başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
1 Teknik ve Mesleki Resimleri okuyabilmek ,el veya bilgisayar destekli çizim/tasarım programları yardımı ile teknik çizim ve tasarım yeteneği kazanmak.
2 Metallerin işlenmesi ile ilgili genel bilgiye sahip olmak ve üretim esnasında meydana gelecek olumsuzluklara çare üretebilmek,Talaşlı ve talaşsız imalat yöntemlerini bilmek ve imalat işlemlerini üniversal takım tezgahlarını kullanarak yapabilme yeteneğine sahip olmak. Makine ve Mekanik sistemlerin onarımları, tamir ve bakım yöntemlerini açıklar.
3 CAD-CAM programları ile tasarım, modelleme, simülasyon ve üretimle ilgili işlemleri yapabilmek,tersine mühendislik yazılımları ile modelleme yapabilmek, CNC makineleri kullanmak, programı oluşturmak ve CNC makinelerde imalat ve üretim yapabilme yeteneği kazanmak
4 Malzemeyi tanıyabilme, malzemeleri ve iç yapılarını inceleyebilme, malzeme muayene yöntemlerini ve ısıl işlemleri bilmek.
5 Ölçme ve kontrol alet ve makinelerini bilmek, bunları kullanma yeteneğine sahip olmak ve kalite kontrol birimlerinde imalat esnasında ve sonrasında imalat sürecine katkıda bulunabilmek.
6 Hidrolik-pnömatik sistemlerin çalışma prensibini bilmek, devre elemanlarını tanıyabilme, devre şeması okuyabilme, hidrolik-pnömatik devre tasarımı ve hesaplamalarını yapabilme , hidrolik- pnömatik devrelerin periyodik bakım ve onarımlarını yapabilme yeteneğine sahip olmak.
7 Makine tasarımında kullanılan makine elemanlarını ve özelliklerini tanıyabilmek, temel makine elemanlarının matematiksel formüller ile kuvvet hesaplamalarını, mukavemet hesaplamalarını yapabilmek, makine elemanlarının boyutlandırılmasını yapabilmek.
8 Öğrenim sürecinde elde edilen bilgileri neden-sonuç ilişkileri ile değerlendirmek; hangi bilgiye nerede, ne zaman ve niçin ihtiyaç duyulacağını öngörebilmek
9 Çalışma hayatında iş sağlığının ve iş güvenliğinin önemi bilincine sahip olmak, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili kurallara her zaman uymak, çalıştığı tezgah-sistem- birim ile ilgili risk analizleri yapabilmek, acil durumlarda yapılacakları ve ilk yardım uygulamalarını bilmek ve gerektiğinde yapabilme yeteneğine sahip olmak.
10 Çalıştığı işletme ve birimde her kademede çalışanlarla sözlü, yazılı ve yabancı dilde iletişim kurabilmek, mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli araştırmaları teknolojik imkanları kullanarak yapma yeteneğine sahip olmak, takım çalışması içerisinde yer alabilmek ve gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek. Okul hayatında ve mezuniyet sonrası mesleği ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olmak, güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip ederek karşılaştığı mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme becerisine sahip olmak.
11 Talaşlı, talaşsız, geleneksel ve ileri imalat yöntemlerine hakim olmak, seri imalat yöntemlerini bilmek ve kullanılan makineleri, kalıp ve aparatları tanımak.
12 Temel fiziki büyüklükleri tanımlama ve maddelerin temel prensiplerini kavrama.




https://obs.gedik.edu.tr/oibs/bologna/progLearnOutcomes.aspx?curSunit=48&lang=tr